energiebesparen en duurzaam ondernemen

Energie Prestatie Advies voor bedrijfsgebouwen

Besparen op energie is besparen op uw bedrijfskosten. Maatregelen om het energieverbruik voor verwarming, luchtbehandeling en verlichting te verlagen verdienen zich vaak binnen enkele jaren terug. Zeker als u gebruik kunt maken van de mogelijkheid tot Energie Investeringsaftrek.

EPA-U maatwerkadvies

Als u een goed inzicht wilt hebben in de energiebesparende maatregelen die voor u het meest interessant zijn kunt u een EPA-U maatwerkadvies laten maken. In het EPA-U maatwerkadvies komen alle relevante energiebesparende maatregelen aan bod en wordt de energiebesparing en de terugverdientijd berekend. Het EPA-U maatwerkadvies is afgestemd op het gebouw en het specifieke gebruik ervan. In het EPA-U maatwerkadvies wordt de koppeling gemaakt van het doorvoeren van energiebesparende maatregelen en onderhoudsplanning van het gebouw.

Een EPA-U bestaat uit een energiebalans en een overzicht van energiebesparende maatregelen. Per maatregel wordt aangegeven:

  • (meer)investering (met en zonder relevante subsidies);
  • jaarlijkse energiebesparing en (desgewenst of zo mogelijk) CO2-reductie;
  • jaarlijkse (energie)kostenbesparing;
  • schatting bijkomende kosten en besparingen;
  • terugverdientijd;
  • gevolgen voor andere milieuaspecten.

 

EPA-U energielabel

Als u alleen inzicht wilt hebben in de energieprestatie van uw bedrijfsgebouw dan kunt u een Energieprestatiecertificaat (EPA-U energielabel) laten opstellen. In het kader van de Europese richtlijn (de EPBD) moet elk utiliteitsgebouw dat verkocht wordt of opnieuw verhuurd wordt voorzien zijn van zo’n certificaat. Op het energieprestatiecertificaat staat de energetische kwaliteit van het gebouw weergegeven, ook worden er op het certificaat een aantal globale energiebesparende maatregelen vermeld.

 

Hoe werkt het?

Creative Change verzorgt graag uw EPA-U energielabel of maatwerkadvies. Neem contact met ons op en een EPA-gecertificeerde bouwkundig adviseur neemt contact met u op om een afspraak te maken. De adviseur neemt het gebouw op en verzorgt het label of brengt het maatwerkadvies uit. Het label wordt afgemeld bij de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). U ontvangt een afschrift op papier.

Wij brengen graag een offerte uit voor het verzorgen van energielabel of maatwerkadvies:

Contact over Energielabel of Maatwerkadvies

 

Creative Change
info@creativechange.nl
UA-27979756-1