energiebesparen en duurzaam ondernemen

Een duurzame hypotheek: rentekorting met een goed energielabel

U wilt graag een duurzame hypotheek afsluiten bij een bank. Om korting te krijgen op de hypotheekrente wil de bank dan graag weten welk energielabel (A, B, C etc.) of energie index (een getal tussen 0 en 5) uw woning heeft. De bank wil ook graag dat dit blijkt uit een onderzoek van de woning. Ik voer zo’n onderzoek graag uit en kan, als de woning niet direct aan de eisen voldoet, u adviseren hoe u tegen zo laag mogelijke de rentekorting toch kunt verkrijgen.

In sommige situaties kan ik met u een aanpak in stappen afspreken. Bijvoorbeeld als u een hypotheek wilt afsluiten bij de Rabobank. Dan is een energie index nodig van 0,6 of lager. Als u digitale tekeningen hebt (plattegronden en geveltekeningen) dan kunnen we het volgende doen:

1. Op basis van een globale beschrijving van de woning kan ik bepalen of de woning kans maakt om aan de eisen van de Rabobank te voldoen. Dit is gratis.

2. Nadat u mij de tekeningen hebt toegestuurd bereken ik het energielabel en de energie index. Hiermee schat ik in overleg met u de woning al voldoet of dat het haalbaar lijkt om de woning met beperkte inspanning te laten voldoen aan de eisen van de Rabobank (50% van de kosten).

3. Met een huisbezoek en het uitvoeren van een onderzoek aan de woning stel ik definitief vast wat het energielabel en de energie index is of kan worden met beperkte maatregelen en ik zorg voor de officiële documenten (2e 50% van de kosten).

Op deze manier weet u voor een bescheiden bedrag of het haalbaar is om rentekorting op een hypotheek van de Rabobank te krijgen en daarna kunt u eenvoudig de vereiste documenten ontvangen.

 

"Via Creative Change hebben we voor onze woning de energie-index laten bepalen. Theo Visser heeft dit vlot en goed uitgewerkt waardoor we via de Rabobank zonder verdere procedures een rentekorting van 0.2% konden realiseren. (familie V., Hoevelaken)"

 

Ja, ik wil graag informatie over rentekorting met een goed energielabel

Creative Change
info@creativechange.nl
UA-27979756-1 v=spf1 a mx ip4:81.169.146.216 ~all